Digitaal Notariaat

Documenten authoriseren met de blockchain.

Veel ondernemers hebben inmiddels wel gehoord van Blockchaintechnologie, vaak gehoord in combinatie met Bitcoin of andere digitale valuta. De technologie achter deze valuta biedt echter meer dan dat, het is namelijk mogelijk een digitaal afschrift te bewaren in de blockchain, zo kan iedereen controleren of een bestand ongewijzigd is gebleven. Ideaal voor notariaat.

Digitaal ondertekenen

Teken zelf, of nodig een andere partij, of zelfs meerdere partijen uit om een document digitaal te tekenen. Bij een ondertekening worden gegevens van het apparaat van degene die tekent opgeslagen, zodat later aangetoond kan worden vanaf welk apparaat getekend is. Het is ook mogelijk geavanceerde identificatie uit te voeren, voordat iemand mag tekenen.

Tekenen, bewaren en controleren

Digitaal (of met een natte handtekening) tekenen, veilig bewaren en achteraf kunnen controleren of er tussentijds iets is gewijzigd, dat is waar notariaat over gaat, met deze oplossing breng je dit zelf naar een nieuw niveau.

"Vingerafdrukken" van het document wat getekend wordt

Net als een mens kunnen we van elk soort bestand een soort vingerafdruk nemen, dit wordt een ‘hash’ genoemd, deze hash kan worden bewaard in de blockchain nadat een document getekend is. Doordat deze hash publiek bewaard wordt, kan worden aangetoond dat de hash niet is aangepast. Met de hash kan achteraf worden aangetoond dat het document ook ongewijzigd is gebleven.

Provide confidence that data is authentic and unchanged

Meer weten?