Skip to Content
📄 MFA Instellen

MFA Instellen


Multi-Factor Authentication (MFA) is een essentiële beveiligingsmaatregel die een extra verificatiestap toevoegt aan het inlogproces. Volg dit stappenplan om MFA in te stellen voor je Microsoft 365 account.

Tip: We hebben een instructievideo toegevoegd die deze stappen visueel demonstreert. Het kan handig zijn om deze video te bekijken voordat je begint of terwijl je de stappen doorloopt.

Stap 1: Inloggen op Microsoft 365

  1. Ga naar https://aka.ms/mfasetup (of ga verder met het inlogproces waar je al in zit)
  2. Log in met je Microsoft 365 account

Stap 2: De Authenticator-app

Download de Microsoft Authenticator-app op je smartphone. Let goed op dat je de juiste app installeert. De uitgever is Microsoft en de app heet Authenticator. Het is dit icoontje:

 

Doorloop de stappen, in de stap waar je een QR code ziet voer je in de app in dat je een Werk of School-account wil toevoegen (als je al andere accounts hebt staan, kan je het +-icoon gebruiken). Kies voor de optie om een QR code te scannen (niet de optie om in te loggen!). Scan de QR-code op je scherm met de app.

Je krijgt in de app een verificatiecode staan die verloopt na 30 seconden. Dit is je backup-code. Je hoeft deze niet op te schrijven. Je kan nu verder in het proces op je computer. De computer stuurt een verzoek om goed te keuren naar je appje met daarbij een 2-cijferige code die je moet invullen op je telefoon. Deze moet je vervolgens bevestigen.

Let op dat je na het bevestigen mogelijk de PIN van je telefoon, je vingerafdruk of je Face ID moet gebruiken om de actie goed te keuren.

Stap 4: Verifiëren en voltooien

Nadat je de verificatiemethode hebt ingesteld, klik je op "Voltooien"

Stap 5: Beheren van MFA-instellingen

  • Je kunt op elk moment terugkeren naar de beveiligingsinfo-pagina om methoden toe te voegen via https://aka.ms/mfasetup, te wijzigen of te verwijderen. Bijvoorbeeld als je een nieuwe mobiele telefoon hebt.
  • Het is aan te raden om minimaal twee verschillende verificatiemethoden in te stellen als back-up. Bij het inloggen kan je namelijk altijd kiezen voor een andere methode als je primaire methode niet beschikbaar is.

Belangrijk:

  • Vanaf nu zul je bij het inloggen, naast je wachtwoord, ook de extra verificatiestap moeten doorlopen. Als je vaker inlogt op hetzelfde apparaat zal je niet altijd, maar af en toe gevraagd worden om de extra validatiestap. Dat is normaal.

Voor visuele ondersteuning bij deze stappen, bekijk de bijgevoegde instructievideo: https://www.microsoft.com/videoplayer/embed/RE2MuO3?autoplay=true (zet je geluid aan!). Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het instellen van MFA, neem dan contact op met onze support-desk.