Skip to Content
📄 Bitwarden handleiding

Bitwarden handleiding

Bitwarden is een wachtwoordmanager waarmee je wachtwoorden kunt delen met de organisatie. We stappen over van Keyhub naar Bitwarden omdat Bitwarden makkelijker en goedkoper is. 

Hieronder kun je zien hoe je een account aanmaakt. Na het aanmaken kun je de wachtwoorden overzetten die je nu in Keyhub hebt staan. We kunnen helaas niet alle wachtwoorden in één keer voor iedereen exporteren, het moet dus persoon voor persoon.


Registreren voor Bitwarden


  • Klik nu op Enterprise Single Sign-On


  • Bij SSO Identifier vul je gho in, daarna klik je op Inloggen


  • Vervolgens krijg je een login scherm van Microsoft, hier log je in met je Microsoft account. 
  • Je krijgt nu een scherm te zien waar je een nieuw wachtwoord moet opgeven. De sterkste wachtwoorden zijn wachtwoordzinnen die nergens op slaan. Bijvoorbeeld 'Bomen rijden in de water', of 'Zonnige bezem fiets op koe'. 
    Het wachtwoord moet je 2 keer invoeren. Het is heel belangrijk dat je dit wachtwoord niet vergeet, want alle wachtwoorden die je in de kluis zet worden ook met dit wachtwoord versleuteld.
  • En nu heb je een Bitwarden account!


Browser plugin

Bitwarden heeft net als Keyhub een browser plugin. Via de website van Bitwarden kun je de plugin downloaden en installeren: https://bitwarden.com/download/

Als je de plugin hebt geïnstalleerd moet je eerst even inloggen met je Microsoft account. Daarna spreekt het redelijk voor zich. 


Wachtwoorden toevoegen

Als je een wachtwoord wilt toevoegen aan Bitwarden dan open je de plugin of je gaat naar vault.bitwarden.com. Je ziet er een plusje staan, daar klik je op. 

Je krijgt nu een formulier waar je de gegevens in kunt vullen. Even een paar dingen die je moet weten:

- Genereer altijd een willekeurig wachtwoord, dit doe je door op het genereer icoontje te drukken. 
- Vul de URI (URL) in. Hierdoor matcht Bitwarden de juiste logingegevens met de website die je bezoekt. 
- Het is mogelijk om je 2 factor authenticatie code in Bitwarden te zetten. Je kunt hier lezen hoe dit werkt. 
- Je kunt het wachtwoord delen met de organisatie. Dit doe je door helemaal onderaan de eigenaar van het item te bewerken. Als je hier GH+O selecteert krijg je een aantal mappen/verzamelingen te zien waar je het wachtwoord in kunt zetten. 

LET OP: Als je een wachtwoord opslaat denk er dan wel even goed over na of dit een gedeeld wachtwoord moet worden. Wij (XSbyte) merken dat we zelf namelijk regelmatig vergeten om de eigenaar aan te passen van individu naar organisatie en dan kan de rest van de organisatie niet bij het wachtwoord.